Finansieringsmuligheter for tidlig stadium bioteknologiske selskaper

Finansieringsmuligheter for tidlig stadium bioteknologiske selskaper

Dette er en studentoppgave fra 2009 endelige prosjektene i NIH Foundation for Advanced Education i Sciences 'TECH 366 - Bioteknologi Management. Studentene ble bedt om å fortelle en historie basert på kurs forelesninger, og for å utvide med generelle lærdommer om bioteknologiselskap ledelse.

Finansieringsmuligheter for tidlig stadium bioteknologiske selskaper

Tammy Jones

Ett av aspektene ved entreprenørskap som interesserer meg er prosessen med tidlig stadium finansiering. Hva er alternativene for økonomisk støtte og fordeler og ulemper ved disse mulighetene? Det er et bredt spekter av økonomisk støtte til tidlig start-up selskaper. Gründeren kan få penger gjennom venner og familie og ham selv. Støtte er også tilgjengelig gjennom Angel investorer, inkubatorer, Venture kapital, føderal og statlig finansiering. Disse investorene anses høy risiko investorer på grunn av sin tidlig stadium engasjement. Selskapet er høy risiko fordi teknologien er i utviklingsfasen og det ikke er flere faglige ressurser dette er også kjent som "Valley of death". Investorene fylle i det økonomiske gapet slik at selskapet kan forbli produktiv i å få produktet ut på markedet. Bevilgningen fordeles på ulike faser av prosjektet. Pengene er ikke garantert fra en fase til en annen. For å komme til den neste fasen av finansiering, må selskapet vise fremgang i form av rapporter og også bevis på konseptet.

Selv og venner og familie er den minste anbefalte formen for finansiering. Fordi en retur eller en lønnsom avkastning er ikke sannsynlig og et tap er garantert, venner og familie er ikke et godt alternativ. Men noen ganger er det det eneste alternativet når bedriften ikke interesserer andre investorer. Et eksempel på dette er Bonnie Robeson, grunnleggeren av Spectrum Bioscience. Hun brukte sine egne penger og venner og familie for å delvis finansiere hennes våge fordi hennes selskap ikke har appell for store investorer.

Inkubatorer er programmer som gir gründerbedrifter med støtte i form av ressurser, tjenester og kontakter. Nyetablerte selskaper som deltar og fullfører programmet er mer sannsynlig å bli i bedriften på lang sikt. Inkubatoren kan gi plass for svært lite leie. De kan også gi utstyr, støttepersonell og gruppepris for forsikring som ville hjelpe selskapets budsjett. Hvor lenge det er ledig plass er ikke ubegrenset, det vanligvis er ca 3 år, og når milepælene er oppfylt for konfirmasjonen.

Engel investorer er en annen form for finansiering. De er enkeltpersoner som investerer sine egne penger og vanligvis liker å være anonym. Finansieringen vanligvis varierer fra $ 150,000 til $ 1,5 millioner. Engel investeringene er ca $ 20 milliarder til $ 50 milliard i forhold til $ 3-5 milliarder venture investeringer per år i USA Angels forvente en avkastning på 5-10 år. Fordelene med en engel investor er at det er lettere å overtale en engel til å investere i et selskap, er due diligence mindre involvert og en lavere avkastning forventes (smallbusinessnotes.com). Vår gjest høyttaler, Ajoy Chakrabarti, senior direktør for Emergent Biosolutions, er en talsmann for engel investorer. Han snakket om Angel grupper som er individer som forene sine ressurser for investeringer. De danner grupper i en viss spesialisert område. Dette er bra for et selskap i det spesialiserte arena, men det betyr også at det vil være flere folk til å overbevise til å kjøpe seg inn i ideen din. Noen føler engel grupper er ad hoc ventureselskaper, på grunn av VC lignende oppførsel når du arbeider med gründerbedrifter, og de også har dannet allianser av engel grupper som The Angel Capital Association og den midtatlantiske Investment Network var de utveksle ideer og informasjon.

Engler, som med andre investorer, forventer visse ting i retur for pengene sine, og som spenner fra styreverv, ukentlig eller kvartalsrapporter, 5% -25% eierandel i virksomheten. De ber også om lager. Noen vil selskapets konvertible lån eller innløses foretrukne aksjer. Dette er fordelaktig til engelen, men ikke til selskapet fordi selskapet måtte betale tilbake investeringen pluss renter. Engler kan også be om å være den første til å melde deg ut av den neste runde av finansiering, og at virksomheten kan ikke gjøre visse beslutninger uten godkjenning av Angel investor. Alle disse forespørsler er delvis for å beskytte sine investeringer (smallbusinessnotes.com).

Technology Development Corporation (TEDCO) og Center for Innovative Technology (CIT) er økonomiske utviklingsorganisasjoner som gir statlige og føderale midler til oppstartsbedrifter. TEDCO og CIT vanligvis finansiere selskapet mellom fase I og II av SBIR finansiering eller når SBIR slutter helt og mens selskapet venter Angel eller Venture kapital ressurser. TEDCO krever at oppstarten har færre enn 16 ansatte og 50% av dem må være ansatt i Maryland og oppstart er et universitet spin-off som er i virksomhet i mindre enn fem år, og før selskapet ser et overskudd eller den mottar midler fra andre ressurser. Det tildelinger opp til $ 75 000 for tidlig teknologiutvikling. Selskapet er pålagt å betale tilbake i veien for 3% av sine inntekter eller 40% av prisen over fem år. Igjen, hvis det er en nedgang i økonomien, kan tilbakebetaling være et problem. Oppstarten Selskapet holder intellektuell eiendom og kommersialiserings rettighetene til teknologien når du arbeider med TEDCO ( marylandtedco.org ). CIT tilbyr oppkjøp, finansiering av næringseiendom, tjen finansiering, byggelån og næringsliv rad finansiering. Mengden av lånet er fra $ 350,000- $ 10 millioner, finansiering opp til 85% -90% og med vilkårene opp til 10-25 år ( cit.com ).

Føderal finansiering er en annen vei for en nystartet bedrift til å skaffe penger. Offentlig tilskudd finansiering er gitt i form av Small Business Administration gjennom Small Business Innovation forskning (SBIR) og Small Business Technology Transfer (STTR) programmer. SBIR og STTR programmene er gitt gjennom føderale byråer med over $ 100 millioner og over 1 milliard dollar, henholdsvis i sine ekstramural forsknings- og utviklingsbudsjetter. Begge programmene krever at for profit virksomhet har 500 eller færre ansatte, være minst 51% individuelt eid og kontrollert i USA. Forskjellene er at SBIR krever prinsippet etterforsker være ansatt i selskapet på tidspunktet for tildeling og varigheten av prosjektet. Prinsippet etterforsker kan benyttes ved forskningsinstitusjonen eller selskapet for STTR award. Også STTR krever at det skal være en CRADA mellom selskapet og forskningsinstitusjonen hvor 40% av arbeidet er utført på selskapet og 30% av arbeidet er utført ved forskningsinstitusjonen (sbir.gov). Begge programmene er veldig bra for små bedrifter. Programmene tildele penger for fase I og II. Finansieringen beløpet i fase I, som er dedikert bare til forskning, er mellom $ 70,000- $ 150 000 for 6 måneder fra SBIR og 12 måneder fra STTR. Fase II er fokusert på forskning og utvikling og finansiering varierer fra $ 750,000- $ 800 000, og i noen tilfeller $ 1.000.000. Fase II bridge gir støtte på $ 1 million / år i 3 år og dette er å fylle i den økonomiske gapet mellom fase II til produkt kommersialisering. Ulempen er at andre aspekter av selskapet som beskytter og voksende selskapets åndsverk er neglisjert.

Venture Capital (VC) gir støtte til tidlig stadium bioteknologibedrifter i sen fase II og tidlig fase III. Risikovillig kapital kommer vanligvis fra institusjonelle investorer og formuende privatpersoner sammenslåtte sammen med verdipapirforetak som Toucan Capital. Avkastningen kommer vanligvis i form av IPO eller salg av selskapet i 2-3 år. Dette blir sett på som en ulempe og ganske stressende for noen gründere som føler rushed til å gå offentlig eller selge sitt selskap. En annen ulempe er at entreprenør vil ikke lenger ha 100% eierskap i selskapet, tar VC en prosentandel. For at et selskap for å få oppmerksomheten til en VC, må firmaet tro på at selskapet vil operere i en milliard dollar markedet og har potensial til å gjøre $ 100 millioner dollar i omsetning i fem år og bli solgt for $ 400 millioner, exit, ( allbusiness.com). På grunn av slike høye standarder, kan mange gode oppstartsselskaper ikke få VC finansiering som Spectrum Bioscience. Det er et serviceselskap som tilbyr en sårt tiltrengt service og det ikke oppfyller kriteriene for en VC. Når selskapet har VC finansiering, en fordel med tilskuddet er at det tillater bedriften å utvide og ikke bli hylla til nettopp forskning og utvikling. Selskapet kan også få støtte fra ledelsen for å lede produkt til markedet. En annen er at det ikke er et lån som må tilbakebetales.

Avhengig av gründerens mål for selskapet, venture kapital og føderale midler er begge gode måter å få starte opp penger, men på grunn av kriteriene for å motta føderal finansiering det er umulig å få begge samtidig. Dersom selskapet er 51% eller mer eies av ventureselskaper, da selskapet ikke kan kvalifisere for føderal finansiering, SBIR. Venture Capital har vært på kant med SBA i år på grunn av restriksjoner pålagt berettigede. Venture Capital bedrifter tror denne begrensningen er tåpelig og det negativt vondt regjeringen og skattebetalerne fordi ventureselskaper finansierer de mer lovende start-ups og mindre lovende start-ups får SBIR penger. Dette oppfattes som et slikt problem av venture kapital firmaer at National Venture Capital Association og Bioteknologi Industry Organization fikk hus og Senatet er involvert for å endre restriksjonene (bostonvcbolg.typepad.com). Som det står i dag, støtter huset de ventureselskaper og Senatet favoriserer noen begrensninger til VC eide selskaper (bizjournals.com). En uformell undersøkelse foretatt viste at ca 80% av små selskaper ble i motsetning til store ventureselskaper som eier og kontrollerer små bedrifter som konkurrerer om SBIR finansiering (zyn.com). Hvis denne bevegelsen er vellykket, det spørsmålet som kommer sinnet til mange tidlige stadium selskaper som søker økonomisk støtte er vil det være nok SBIR penger tilgjengelig for ikke-VC finansiert oppstartsselskaper? Jonathan Cohen, administrerende direktør i 20/20 Gene Systems, en gjestetaler, er i motsetning til eliminering av restriksjonene fordi VC finansierte selskapene ville ha en urettferdig fordel over tidlige oppstartsbedrifter. VC selskaper er mer etablert og mer sannsynlig å lykkes og et selskap bare starte opp har ikke hatt mulighet til å etablere seg og SBIR finansiering er for det formålet.

Gründeren må vite kriteriene når du arbeider med disse ulike finansieringsmuligheter. Gründeren / grunnlegger må vite når og hvor mye kontroll de ønsker å gi avkall på, som i å kjøre selskapet eller gå offentlig når du arbeider med Venture Capital firmaer. Føderal finansiering og risikovillig kapital gi penger som ikke trenger å være smelt men handelen er at kravet om 51% av begge enheter gjør det vanskelig for entreprenøren, som fører til SBIR, VC kontrovers. Engel investorer ser ut til å være mer overbevisende og mildere, selv om de har forventninger, men som økonomien strammer så gjør engel investorenes penger, så vel som de andre investorene. Selskapet må forlate Inkubator etter endt utdanning eller kanskje før hvis de benchmarks ikke er oppnådd, men selskapet har lang levetid etter å forlate. Med TEDCO og CIT, har selskapet å tilbakebetale pengene, men det kan holde IP-rettigheter og eierskap. Mulighetene for tidlig stadium finansiering har sine fordeler og ulemper tilskrives dem. Gründeren må finne hva som passer for dem.

3 kommentarer

 1. Som grunnlegger av et tidlig stadium biotech jeg har brukt det meste av finansieringskilder beskrevet - personlig, familie, engler, myndigheter. Den neste fasen krever VC penger, som ikke er tilgjengelig for øyeblikket. I dagens klima kontanter er kritisk så er det viktig å generere inntekter via en hybrid modell og bootstrap virksomheten for en stund.

 2. Faktisk er det en god nettside for å få kunnskap om bioteknologi + forvaltningsoppgaver. Jeg ønsker hvis du kunne videresende flere papirer på min e-post som jeg prøver å jobbe med slike nye emner.
  Takker du i påvente.

  Er. Amit Alexander Charan
  Assistant Professor,
  Institutt for MCE, JSBB, SHIATS,
  Allahabad, India

Legg igjen en kommentar