Naturligvis Obsessed: The Making of en Scientist

Naturligvis Obsessed: The Making of en Scientist

Gjest innhold fra Naturally Obsessed

Naturligvis Obsessed: The Making of en Scientist

En dokumentar om karrierer i vitenskapen

Naturligvis Obsessed
Naturligvis Obsessed

"Så hva er det som du faktisk gjør, Dr. Rifkind?" (Stønn, stønn) Det spilte ingen rolle om spørsmålet var fra min regnskapsfører, min middagsselskap ledsager eller min fetter Minnie, var jeg aldri i stand til å gi et svar at fornøyde enten spørreren eller meg. Det er derfor, når jeg pensjonert fra laboratoriebenken for fem år siden, bestemte jeg meg for å takle utfordringen med å lage biomedisinsk forskning mer gjennomsiktig.

Se produksjons bilder

Vitenskapsmann som filmskaper

Min kone, Carole, hadde initiert oss inn dokumentarfilm noen år tidligere, så jeg følte meg trygg i å tenke at filmproduksjon er ikke så veldig annerledes enn å gjøre vitenskapelig forskning. Begge er undersøkelser som starter med nysgjerrighet om et spørsmål som bare kan besvares ved innsamling av data, og begge må finne historien i de data som løser det opprinnelige spørsmålet. For forskeren, er at historien begravet et sted i de utallige eksperimentelle innsamlede datapunktene i en lab notisbok. For dokumentaren maker, ligger den et sted i hundrevis av timer med observasjon samlet på film eller video. For begge, er historien validert bare når det er lagt ut for kritikk - det er, publisert eller vist. Lite visste jeg det ville ta fire utfordrende år for å gjøre en times film - Naturligvis Besatt: inngåelse av en vitenskapsmann.

Se den post-screening diskusjon med elevene

Å stille spørsmålet

Oppsatt på å vise virkeligheten å gjøre vitenskap, skjønte vi at vi skulle filme i et enkelt laboratorium for så lenge det ville ta å finne historien. Vi visste at vi var på rett lab når vi kom til den strukturelle biologi lab av Dr. Lawrence Shapiro ved Columbia University Medical Center. Larry og hans studenter var tiltalende tegn, og deres lidenskap for å gjøre vitenskap intens. Vi returnerte til å skyte i laboratoriet igjen og igjen, spore elevenes fremgang i å mestre håndverket Røntgenkrystallografi på vei til en løsning av den molekylære strukturen av deres målrettet protein, og til slutt til en forståelse av nøyaktig hvordan molekylet fungerer. I tilfelle av en av studentene, Rob Townley, ble vårt arbeid forsterket av videodagbok han hadde holdt i løpet av de fire årene han hadde studert AMPK, et protein med spennende implikasjoner for fedme og type 2 diabetes.

Se Naturligvis Besatt forspill video

Innsamling av data og tolke resultatene

Vi dokumentert den tid, tålmodighet og støtte som mentor tilbudt sine studenter, samtidig som hans egen forskning på et meget konkurransedyktig banen. Vårt kamera observert elevene absorbere de verdiene som ligger til kulturen i vitenskap - utholdenhet, kritisk tenkning, samarbeid og engasjement for å produsere ny kunnskap. Vi har også fanget studentene arbeider med personlige problemer - usikkerhet, frustrasjon, utålmodighet, og gripes med sin mentor. De var under mye trykk, fordi røntgenkrystallografi krever sofistikert dyktighet innen proteinkjemi og genetisk engineering før et proteinmolekyl kan fremstilles i krystallinsk form og gi brukbare data ved røntgenstråle. De møtte de stadige trusler om enten ikke får noen brukbare resultat i det hele tatt - eller for å finne at konkurransen måtte slå dem til det. Vi har også observert noen selvdestruktive tendenser som stod i veien for å oppnå PhD - opprørskhet, hasti, engstelige. [Link til: vitenskap karrierer] Carole og jeg begynte å bekymre deg seriøst hvis vi noen gang ville finne en avslutning på filmen. Men vi bare fortsatte å skyte, og til slutt skimtet hver elev finne karrierevei som virket riktig for dem - ett i akademia, en annen i bransjen og den tredje som et biotech konsulent.

Se Apprentice video og karriere stier video

Få det ut der

Så vi hadde vår film, men bare seerne kunne fortelle oss om det hjelper dem til bedre å forstå vitenskapelig forskning. Tilbakemelding fra mange post-screening diskusjoner forteller oss at det absolutt ikke. Hver publikum har reagert på det menneskelige drama iboende til forskning og har tatt imot ferske innsikt i fotspor-on i en lab; ikke-forskere er fascinert av parallellene mellom å gjøre vitenskap og andre kreative bestrebelser; elevene føler seg mer komfortabel i å vite hva som er foran dem (selv om noen riktignok er slått av virkelig hardt arbeid portrettert i filmen). Og heller til vår overraskelse, forskere, opprømt ved ektheten av filmen, si "Endelig er noen fortelle min historie!"

Richard Rifkind, er MD co-produsent / co-regissør av Naturligvis Obsessed: inngåelse av en vitenskapsmann, er styreleder emeritus av Sloan-Kettering Institute og grunnla leder av New York Structural Biology Center.

2 kommentarer

  1. Hva en flott film. Jeg underviser matematikk. Jeg mest definitivt vil purchace DVD og vise den til mine midt skoleelever. Hva en god idé. Jeg mener, la elevene mine løse matematiske problemer i mote oppdagelses akkurat som i dokumentaren og gjengi dem med en symbolsk PHD Jeg har allerede donert noen enkelt seg. Hva en stor fylling-som av en ungdomsskole rådgiver !!! ... ..

Legg igjen en kommentar