Anàlisi de patents: Una Eina per a la Presa de Decisions Estratègiques de Negoci

Es tracta d'un diari estudiantil dels últims 2.010 projectes a la Fundació NIH per a l'Educació Avançada en TECH les Ciències 366 - Gestió de la Biotecnologia. Es va demanar als estudiants per explicar una història basada en les conferències del curs, i s'expandeixi amb lliçons generals sobre la gestió de l'empresa de biotecnologia.

Anàlisi de patents: Una Eina per a la Presa de Decisions Estratègiques de Negoci
Eric Norman

Tarda 10 a 15 anys i de més de mil milions de dòlars per desenvolupar un fàrmac i obtenir al mercat. Un cop al mercat, només 2 oct drogues generen ingressos que igualen o excedeixen els seus costos d'investigació i desenvolupament [1]. Dels medicaments que arriben al mercat comercial menys d'un terç es tornen èxits de taquilla, les drogues que guanyen o superen mil milions de dolars en ingressos. Aquests són els números dels casos d'èxit; en la indústria farmacèutica 1 de 10.000 compostos químics descoberts es troben beneficiós i segur per a la comercialització [2]. A la vista d'aquestes xifres, ¿pot una companyia veritablement créixer prou gran i diversificar prou a través de fusions i adquisicions per assegurar beneficis d'estabilitat i futures? Crec que es necessita un canvi i aquest canvi és la reducció al mínim, l'enfocament i les associacions. Aquesta idea no és nova per a la qual s'ha fet en un article de 2004 Businessweek [3]. No obstant això, com amb totes les coses grans, canviar de direcció és lent i costós. En l'eventual necessitat d'aquest canvi hi haurà una major necessitat d'anàlisi de mercat i la presa de decisions estratègiques per al desenvolupament de noves drogues com una forma de minimitzar els dòlars invertits en recerca i desenvolupament i, posteriorment, el risc. Des de la innovació impulsa el mercat i la innovació es basa en els drets de propietat intel·lectual predominantment garantits per patents, crec que l'anàlisi de patents pot convertir-se en la pedra angular per a l'anàlisi del mercat i les decisions estratègiques de negoci.

Com una manera de fer èmfasi en l'anàlisi de patents com a eina de màrqueting i estratègia de negoci que he ideat un diagrama de flux que comprèn un model integrador de la base-vista de recursos i de les cinc forces de Porter, els quals s'utilitzen comunament per avaluar el risc i el valor potencial de nous negocis i desenvolupament de fàrmacs. Encara que l'anàlisi de patents no s'ocupa de tots els temes que estan abastats per aquest model de negoci, anàlisi de patents serveix com un enfocament econòmic per determinar l'àrea de màrqueting enfocada, risc de desenvolupament de nous medicaments, i el valor potencial d'un fàrmac, abordant les següents preguntes: Quins són els meus recursos (IP)? Com puc utilitzar millor la meva IP? Com sap el meu innovació difereix de la dels meus rivals? Qui són els meus rivals? Quins són els mercats potencials? Com abarrotat són aquests mercats? Qui són els innovadors, els líders i els endarrerits en aquests mercats? Existeixen barreres de propietat intel·lectual a l'entrada en aquest mercat? Quina és l'adreça probable del mercat? Què es necessita per mantenir la seva competitivitat en aquest mercat?

Figura 1: vista basada en recursos (7): Descripció de vista basat en els recursos i les cinc forces de Porter que s'utilitzen principalment per a l'anàlisi del mercat.

Anàlisi de la patent comença amb una patentabilitat i la llibertat per operar cerca. Aquestes dues recerques proporcionaran "tècnica" rellevant que determina si la seva innovació és patentable i no té la impedància IP a la comercialització. A continuació, sobre la base de la tècnica anterior una sèrie de patents relacionades pot ser recollida i anàlisi de Patents Cita es pot fer. Ocean Tom, el líder de Capital Merchant Bank intel·lectual, ha estat innovadors en l'anàlisi de patents des de 2003 i ha ideat diverses formes úniques d'utilitzar l'anàlisi de citacions de patents [4,5]. En particular, Ocean Tom ha utilitzat l'anàlisi de citacions de patents com una forma de determinar la relació de les patents per a l'avaluació dels possibles problemes de litigi. No obstant això, les modificacions d'aquesta anàlisi poden portar una llista de potencials mercats que la seva innovació pot tenir un ús i socis potencials per construir col·laboracions per explotar aquests mercats. En essència, a través de l'exploració de la relació entre la seva patent i altres patents hi ha un potencial per generar ingressos i / o addicionals a través de la diversificació: la concessió de llicències part de les seves tecnologies als no competidors, posant en marxa associacions d'investigació per explotar un mercat obert, o en -licensing una tecnologia particular que li permeti ampliar la seva base de mercat o crear barreres IP addicionals per a evitar que altres entrin al mercat. Un ús addicional d'anàlisi de cites de patents, també utilitzat per Ocean Tom, és la creació de les categories de 'temes candents' i patents 'pròxima generació' (figura 2). Patents tema candent són patents en general, més grans que tenen un gran nombre de cites per patents que s'expandeixen una varietat de tecnologies. Tendeixen a ser patents que porten als estàndards de la indústria, les tecnologies de punta, i / o fan un impacte substancial en diverses indústries. La 'nova generació' de les patents cita dues o més d'aquestes patents "tema candent". Les patents 'pròxima generació' han de representar les patents que estan millorant i innovant en un estàndard de la indústria, el que suggereix que l'adopció del mercat ha de ser més ràpid amb aquestes tecnologies que s'oposen a la tecnologia de punta real. En segon lloc, aquesta anàlisi dóna una idea de la direcció del mercat potencial i que els innovadors són per a un grup de tecnologia en particular. Aquestes anàlisis han de ser justificades mitjançant la patent Comte Anàlisi [5]. Anàlisi de comptatge de la patent se suma el nombre de publicacions (públics) patents pendents, emesa, i abandonat per un grup de tecnologia per avaluar la unitat de mercat / pull en una indústria determinada; Com més gran és el nombre de patents que es va presentar i es manté en una indústria en particular la major és la probabilitat que hi hagi un mercat rendible i en creixement per donar suport a les inversions que es realitzen en aquestes propietats intel·lectuals. D'altra banda, la subdivisió dels recomptes de patents per titularitats dóna una idea dels líders del mercat i l'agressivitat amb la qual estan en l'ús de patents per evitar que altres entrin al mercat. A l'espera de l'anàlisi, la millor estratègia de negoci pot ser la de llicenciar la seva tecnologia a l'empresa més agressiva o buscar una aliança amb una de les empreses rivals que tenen mida aproximadament igual mercat. Davant d'això, un gran nombre de patents abandonades suggereix que no hi ha prou diners que es realitzen en la indústria per justificar continuar amb el procés de patent i d'incórrer en despeses addicionals o pagar les taxes de manteniment de patents. En aquestes circumstàncies pot ser millor renunciar a la patent de la tecnologia i, o bé la llicència de la tecnologia més barata del que costaria per replicar la tecnologia o fer que la tecnologia a l'abast de tots com "bona voluntat" de despeses.

Figura 2: A partir de la presentació per Ocean Tom.

Un benefici final d'anàlisi de patents és la valoració de les seves propietats intangibles per a fusions i adquisicions, litigis i / o impostos. Les anàlisis esmentats anteriorment també poden utilitzar-se per abordar tres qüestions subjacents en la valoració de la propietat intel·lectual: els possibles problemes de litigi, el valor potencial de la tecnologia (tecnologia substituïbles, 'pròxima generació', àrea de mercat calent, i el potencial per ser implementat en múltiples mercats ), i el valor potencial del mercat (competidors en el mercat, mida del mercat competidor, i un mercat en creixement). En abordar aquestes qüestions es pot tenir una idea clara dels riscos involucrats en el desenvolupament de fàrmacs i / o desenvolupament de negocis i pot millor utilitzat una taxa de descompte més apropiada per als valors calculats que determini tradicional base de mercat, actiu-base, o enfocament de base d'ingressos per a la valoració. En resum, el valor del producte es veu influïda per la seva escassetat i usos alternatius. Anàlisi de la patent reflecteix l'escassetat i els usos alternatius d'un producte mitjançant delineant disponibilitat al mercat, necessitat del mercat, mida del mercat, i els competidors del mercat.

En conclusió, a través de l'ús regular d'anàlisi de patents podrà portar el seu desenvolupament de medicaments, gestió de cartera de propietat intel·lectual, l'estratègia de negoci, i els grups de desenvolupament de negocis en conjunt, utilitzant un enfocament integral per minimitzar la despesa d'investigació i desenvolupament a través de projectes d'investigació i / o associacions específiques . Com un sol grup, poden utilitzar col·lectivament anàlisi de patents a una millor posició de la companyia per al futur a través de la innovació i estratègies innovadores.

Referències

1. (Recerca Farmacèutica i Fabricants d'Amèrica, Perfil de la Indústria Farmacèutica de 2010 (Washington, DC: PhRMA, març de 2010)

2. (Davidson, L i la indústria Greblov G. El Farmacèutic a l'Economia Mundial (2005) Universitat d'Indiana Kelley Escola de Negocis)

3. Arnst C, Barrett A i M Arndt (2004) La disminució de la medicament revolucionari. BussinessWeek 18 oct (http://www.businessweek.com/magazine/content/04_42/b3904034_mz011.htm)

4. Malackowski JE, Barney JA, Cardoza K, Walker MD, i Gray C., (2006) Mesura Innovació: L'impacte econòmic de Valor Patents: Presentació de negocis a Ocean Tom, LLC i Ocean Tom Federal Services, LLC. Poseu-vos en contacte amb jmalackowski@oceantomo.com o 312-327-4400.

5. Malackowski JE i Barney J (2009) Atribucions de patents per a devolucions de renda variable. Presentació de negocis a Ocean Tom, LLC i Ocean Tom Serveis Federals, LLC. Poseu-vos en contacte amb jmalackowski@oceantomo.com o 312-327-4400.

6. Pohl M (2002) Estudis en matèria de patents: El seu ús en la Planificació Estratègica de Recerca. Farmacèutics Advocats de patents, Pohl & Assoc. LLC. Contacte: Mark.Pohl@LicensingLaw.net

7. Subvenció RM (1991) La teoria basada en recursos d'avantatge competitiu. Califòrnia Management Review 33: 114-135

Sobre el Autor

Eric Norman va rebre el seu Ph.D. en neurociència de la Universitat de Pittsburgh. Eric ha passat molts anys la realització de la investigació científica i s'ha guanyat un ampli coneixement de la neurofisiologia, que va culminar en una sèrie d'articles científics. Actualment treballa a l'Oficina del NIH de Transferència de Tecnologia (OTT), Eric aporta el seu coneixement científic i les habilitats de pensament crític per al desenvolupament de campanyes de màrqueting dirigides a promoure les tecnologies en fase inicial disponibles als NIH i la FDA. Com un gran interès i passió personal, Eric estudia l'ús d'anàlisi de patents i com es pot utilitzar en el desenvolupament de negocis.


Sense comentaris encara


  1. Anàlisi de la cartera
    16 juny 2010

    ¿Val la pena mantenir existències de productes farmacèutics en una cartera composta per les opcions sobre accions a curt termini

Deixa un comentari