Naturligt Besatt: The Making of a Scientist

Naturligt Besatt: The Making of a Scientist

Gäst innehåll från Naturligt Obsessed

Naturligt Besatt: The Making of a Scientist

En dokumentär om karriärer inom naturvetenskap

Naturligt Obsessed
Naturligt Obsessed

"Så vad är det som du faktiskt gör, dr Rifkind?" (Stön, stön) Det spelade ingen roll om frågan var från min revisor, min middag följeslagare eller min kusin Mimmi, var jag aldrig kunna ge ett svar att tillfreds antingen fråge eller mig. Det är därför, när jag gick i pension från laboratoriebänken fem år sedan bestämde jag mig för att ta itu med utmaningen att göra biomedicinsk forskning mer transparent.

Se produktions bilder

Forskare som filmare

Min fru, Carole, hade inlett oss in dokumentärfilm några år före, så jag kände mig trygg i att tänka att filmskapande är inte så mycket annorlunda än att göra vetenskaplig forskning. Båda är utredningar som börjar med nyfikenhet en fråga som bara kan besvaras genom insamling av uppgifter, och båda måste hitta berättelsen i de uppgifter som beslutar att ursprungliga frågan. För forskaren är den historien begravd någonstans i de otaliga experimentella datapunkter som samlats i ett labb anteckningsbok. För dokumentär maker, ligger den någonstans i de hundratals timmar av observation som samlats på film eller video. För båda är berättelsen valideras endast när den sätts upp för kritik - som är, publiceras eller skärmad. Föga anade jag vet att skulle ta fyra utmanande år för att göra en timmes film - Naturligt Besatt: skapandet av en vetenskapsman.

Se efter screening diskussion med studenter

Ställer frågan

Intent om att visa verkligheten för att göra vetenskap, tänkte vi att vi skulle filma i ett enda laboratorium så länge det skulle ta att hitta berättelsen. Vi visste att vi var på rätt labbet när vi anlände till strukturbiologi labbet av Dr Lawrence Shapiro vid Columbia University Medical Center. Larry och hans doktorander var tilltalande karaktärer, och deras passion för att göra vetenskap intensiv. Vi återvände för att skjuta i labbet igen igen och, spåra elevernas framsteg i att bemästra konsten att röntgenkristallografi på väg till en lösning av den molekylära strukturen av deras riktade protein, och i slutändan till en förståelse av exakt hur molekylen fungerar. I fallet med en av studenterna, Rob Townley, var vårt arbete förstärks av videodagbok som han hade hållit under de fyra år som han hade studerat AMPK, ett protein med spännande konsekvenser för fetma och typ 2-diabetes.

Se Naturligt Besatt upptakten video

Samla data och tolka resultat

Vi dokumenterade tid, tålamod och stöd att mentorn erbjöd sina elever, och samtidigt hålla sin egen forskning på en mycket konkurrensutsatt tonhöjd. Vår kamera observerade eleverna absorberar de värden inneboende till kulturen vetenskapens - uthållighet, kritiskt tänkande, samarbete och engagemang för att ta fram ny kunskap. Vi fångade också studenterna arbetar med personliga problem - osäkerhet, frustration, otålighet och gnäller med sin mentor. De var under en stor press, eftersom röntgenkristallografi kräver sofistikerad skicklighet i proteinkemi och genteknik innan en proteinmolekyl kan produceras i kristallform och ger användbara data vid röntgenstråle. De möter de ständiga hot om antingen inte får någon användbar resultat alls - eller att finna att konkurrensen hade slå dem till det. Vi observerade också några självdestruktiva tendenser som stod i vägen för att uppnå doktorsexamen - upproriskhet, hastiness, skygghet. [Länk till: vetenskap karriärer] Carole och jag började oroa allvar om vi någonsin skulle hitta ett slut på filmen. Men vi höll bara skjuta, och i slutändan skymtade varje elev hitta karriärväg som verkade rätt för dem - en i den akademiska världen, en annan i branschen och den tredje som ett bioteknikkonsult.

Se Apprentice video och karriärvägar video

Att få det där ute

Så vi hade vår film, men bara tittarna kunde berätta om det hjälper dem att bättre förstå den vetenskapliga forskningen. Feedback från många post-screening diskussioner berättar att det verkligen gör. Varje publiken har reagerat på det mänskliga dramat inneboende till forskning och har välkomnat nya insikter i ljumma i ett labb; icke-forskare är fascinerad av parallellerna mellan att göra vetenskap och andra kreativa strävanden; eleverna känner sig mer bekväm i att veta vad som finns framför dem (även om vissa, visserligen är avstängda av riktigt hårt arbete skildras i filmen). Och snarare till vår förvåning, forskare, upprymd av äktheten av filmen, säger "Äntligen, är någon berätta min historia!"

Richard Rifkind är MD medproducent / co-direktör för naturligt Besatt: skapandet av en vetenskapsman, är ordförande emeritus i Sloan-Kettering Institute och grundare ordförande i New York Strukturbiologi Center.

2 KOMMENTARER

  1. Vilken bra film. Jag undervisar matematik. Jag mest definitivt kommer purchace DVD och visa den för mina middle school studenter. Vilken bra idé. Jag menar, att låta mina elever löser matematiska problem inom mode upptäckts precis som i dokumentären och gör dem med en symbolisk PHD Jag har redan donerat några enstaka sådana. Vilken bra fyllning-det av en middle school rådgivare !!! ... ..

Lämna ett svar